четвер, 14 січня 2021 р.

З А Х И С Т У К Р А Ї Н И 11 КЛАС (хл.)

 


                            ЗАХИСТ  УКРАЇНИ  11 клас (хл.)


обов"язково дивитись відео тут :

I. Підготовка автомата до стрільби і прицілювання


При стрільбі по цілям на дальностях до 400 м приціл і точка прицілювання можуть не вказуватися. Наприклад: «автоматників, по атакуючій піхоті - вогонь». За цією командою автоматник веде вогонь з прицілом 4 або «П», а точку прицілювання вибирає самостійно.Вогонь з автомата ведеться по командам або самостійно в залежності від поставленого завдання і обстановки. У команді для відкриття вогню вказується: кому стріляти, мета, приціл і точка прицілювання. Наприклад: «Такому-то (або автоматників такому-то), по спостерігачеві, чотири, під мета - вогонь».

Підготовка автомата до стрільби (стрільба) включає:

установку прицілу

установку перекладача на необхідний вид вогню;

прикладки;

прицілювання;

спуск курка і утримання автомата при стрільбі.

Установка прицілу. Для установки прицілу треба, наблизивши автомат до себе, великим і вказівним пальцями правої руки стиснути засувку хомутика і пересунути хомутик до суміщення його переднього зрізу з рискою (поділом) під відповідною цифрою на прицільній планці. Якщо допустити, що стрільба з автомата, як правило, ведеться на невеликих відстанях, зазвичай в межах дальності прямого пострілу, то кожен стрілець повинен вміти ставити в основному приціл 3 (4) або «П». Приціл на розподіл 3 (4) встановлюється за клацання, а на «П» - відтягуванням хомутика назад до відмови.

Установка перекладача. Для установки перекладача на необхідний вид вогню треба, натискаючи великим пальцем правої руки на виступ перекладача, повернути перекладач вниз: до першого клацання - для ведення автоматичного вогню (АВ), до другого клацання - для ведення одиночного вогню (ОД).

Прикладки автомата. Для прикладки автомата в положенні лежачи треба, утримуючи автомат лівою рукою за ложе або за магазин, а правою рукою за пістолетну рукоятку і не втрачаючи мети з уваги, уперти приклад в плече так, щоб відчувати щільне прилягання до плеча усього потиличника.

Вказівний палець правої руки (першим суглобом) накласти на спусковий гачок. Нахиливши голову трохи вперед і не напружуючи шиї, праву щоку прикласти до прикладу.

Лікті при цьому повинні бути:

поставлені на землю в найбільш зручне положення, приблизно на ширину плечей при стрільбі з положення лежачи і з окопу стоячи або з коліна;

Якщо при прикладки використовується ремінь для більш міцного утримання автомата при стрільбі, то треба ремінь помістити під кистю лівої руки так, щоб він притискав її до цівки.

Прицілювання.Для прицілювання треба заплющити який не веде очей, а провідним оком дивитися крізь проріз прицілу на мушку так, щоб мушка припала посередині прорізи, а вершина її була нарівні з верхніми краями гривки прицільної планки, тобто взяти рівну мушку. Допускається прицілюватися з обома відкритими голосами.

Затримуючи дихання на видиху, переміщенням ліктів, а якщо потрібно, корпусу і ніг підвести рівну мушку до точки прицілювання, одночасно з цим натискаючи на спусковий гачок першим суглобом вказівного пальця правої руки.

При прицілюванні потрібно стежити за тим, щоб гривка прицільної планки займала горизонтальне положення.

Спуск курка. Для спуску курка треба, міцно утримуючи автомат лівою рукою за ложе або магазин, а правою притискаючи за пістолетну рукоятку-о-пліч, затамувавши подих, продовжувати плавно натискати на спусковий гачок до тих пір, поки курок непомітно для автоматника не огорнули з бойового взводу, т. е. поки не відбудеться постріл. При цьому вказівний палець на спусковий гачок накладається першим суглобом.

Натискати на гачок треба плавно і прямо назад. Якщо при прицілюванні рівна мушка значно відхилиться від точки прицілювання, потрібно, не посилюючи і не послаблюючи тиску на спусковий гачок, уточнити наводку і знову посилити натиск на спусковий гачок до тих пір, поки не відбудеться постріл.

При спуску курка не слід надавати значення легким коливанням рівної мушки у точки прицілювання. Прагнення дотиснути спусковий гачок в момент найкращого поєднання рівної мушки з точкою прицілювання, як правило, призводить до смикання за спусковий гачок і до неточного пострілу.

Якщо автоматник, натискаючи на спусковий гачок, відчує, що він не може більше не дихати, треба, не посилюючи і не послаблюючи натиску пальцем на спусковий гачок, відновити дихання і, знову затримавши його на видиху, уточнити наводку і продовжувати тиск на спусковий гачок.

Утримання автомата при стрільбі.При веденні вогню, особливо чергами, треба міцно утримувати приклад в плечі, не змінюючи положення ліктів, зберігаючи рівно взяту в прорізі прицілу мушку під обраної точкою прицілювання. Після кожної черги швидко відновлювати правильність прицілювання. При стрільбі з положення лежачи дозволяється автомат наголошувати магазином в грунт. При стрільбі безперервним вогнем по широкій цілі плавно переміщати рівну мушку з одного флангу цілі на інший.

дивись відео тут

Немає коментарів:

Дописати коментар